
هنگامی که صحبت از جابجایی مواد در زمین ناهموار، شیب های زیاد و کم، از طریق پیچ های تنگ و در سخت ترین زمین ها می شود، اغلب از دامپتراک کمرشکن است که استفاده می شود. به دلیل طراحی منحصر به فرد خود، کامیون های کمرشکن کاری را انجام می دهند که در آن یک […]
هنگامی که صحبت از جابجایی مواد در زمین ناهموار، شیب های زیاد و کم، از طریق پیچ های تنگ و در سخت ترین زمین ها می شود، اغلب از دامپتراک کمرشکن است که استفاده می شود.
به دلیل طراحی منحصر به فرد خود، کامیون های کمرشکن کاری را انجام می دهند که در آن یک شاسی صلب کار نمی تواند انجام دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه یک دامپتراک کمرشکن دقیقاً قادر به انجام کارهایی است که سایر ماشین ها نمی توانند انجام دهند و برای توضیح قطعات یک کامیون کمرشکن و نحوه کار همه آنها با هم به ادامه مطلب مراجعه کنید.

اجزای دامپتراک کمرشکن و کارکرد آنها
موتور دامپتراک کمرشکن (Engine)
در مقایسه با موتورهای خودروها و حتی سایر تجهیزات ساختمانی، موتورهای بسیاری از کامیون های مفصلی از بزرگ تا غول پیکر متغیر هستند.
موتور یک کامیون مفصلی باید بتواند قدرت کافی برای به حرکت درآوردن همه سیستمهای روی ماشین را فراهم کند و در عین حال ماشین را به سمت جلو در حالی که بارهای بسیار سنگین حمل میکند را به حرکت درآورد.
موتور در یک کامیون کمرشکن همچنین باید خروجی را با شرایط کاری متعادل کند تا کارایی کلی ماشین را مدیریت کند. در ماشینهای امروزی، این اغلب از طریق پیادهسازی فناوریهای هوشمند جدید انجام میشود.
گیربکس دامپتراک کمرشکن (Transmission)
یک کامیون کمرشکن معمولاً برای کارهای خارج از بزرگراه به کار میرود، مسافت طی شده برای جابجائی مواد هنوز هم میتواند قابل توجه باشد.
برای به حداکثر رساندن کارایی ماشین، گیربکس در یک کامیون مفصلی باید بتواند هم سرعت کافی برای مسافت های طولانی و هم گشتاور کافی برای حمل بارها را در هنگام بارگیری فراهم کند.
گیربکسهای کامیونهای مفصلی، در شیبهای تند و سطوح هم کف با شرایط کشش کمتر باید طوری طراحی شوند که طیف وسیعی از شرایط را تحمل کنند.
دراپ باکس (Drop Box)
دراپ باکس در کامیون کمرشکن شفت خروجی را پایین می آورد و در عین حال از سیستم دنده برای تنظیم سرعت نسبی و گشتاور خروجی گیربکس استفاده می کند.
مخزن دامپتراک کمرشکن ( Bed)
بستر کامیون مفصلی موادی را که کامیون حمل می کند نگه می دارد.
تخت های کامیون مفصلی باید با آبکاری با بدنه ضخیم و تقویت کننده های قوی طراحی شوند زیرا کامیون های مفصلی به طور مداوم مواد سنگین و ساینده را حمل می کنند.
شکل مخزن برای بارگیری ایمن و محکم طراحی شده است، اما بارگیری صحیح نیازمند به یک اپراتور آموزش دیده است.
درب عقب (Tailgate)
در کامیون های کمرشکن که دارای درب عقب هستند، اپراتور میتواند اندازه بار خود را به حداکثر برساند، ایمنی حمل بارها افزایش یابد و تخلیه بارها را با دقت بیشتری انجام شود.
کابین راننده (Cab)
کابین راننده یک کامیون کمرشکن به گونه ای طراحی شده است که ایمنی و راحتی اپراتور را فراهم کند، دید اپراتور را تضمین کند و امکان کنترل و نظارت بر هر جنبه از ماشین را فراهم کند.
کامیون های مفصلی به ندرت به تنهایی کار می کنند و اغلب در محیط های فعال و همراه با ماشین آلات دیگر کار می کنند، بنابراین کابین باید به اپراتور اجازه دهد تا بنا به شرایط اطراف بسرعت پیاده کند.
به طور فزایندهای، کنترلهای مربوط به راندن ماشین و پایین آوردن و بالا بردن بستر تخلیه با فناوری برای نظارت بر شرایط دستگاه، کارایی دستگاه و حتی وزن بارها تقویت میشوند.
رادیاتور (Radiator)
موتور یک کامیون کمرشکن را می توان برای انجام کارهای سنگین و تکراری در محیط های سخت و خشن فراخوانی کرد.
برای کمک به خنک نگه داشتن موتور در حین کار، یک رادیاتور در جلوی دستگاه به خنک کننده مایع و یک فن اجازه می دهد تا به طور مداوم گرما را از سیستم بیرون بکشد و اطمینان حاصل کند که موتور در طی مسافت های طولانی و با بار سنگین داغ نمی شود.
به دلیل شرایط محیط های کاری، اپراتور باید هرگونه زباله ای را که روی رادیاتور جمع می شود و اثر رادیاتور برای تبادل گرما را کاهش می دهد، بررسی کند.
کولر روغن (Oil Cooler)
همانند رادیاتور در کامیون کمرشکن، وظیفه کولر روغن کاهش دمای قسمت های خاصی از دستگاه است.
از آنجایی که قطعات در سیستمهای مبتنی بر روغن وظایف تکراری را انجام میدهند، روغن گرم می شود و باعث شود سیستم کارایی خود را از دست بدهد و قطعات حیاتی را در معرض شرایط مشکلساز قرار دهد.
با حفظ دمای مناسب روغن، خنک کننده روغن به عنوان یک ابزار پیشگیرانه برای تثبیت دمای داخلی کامیون عمل می کند.
شیر کنترل (Control Valve)
در قلب هیدرولیک در یک کامیون کمرشکن ، یک شیر، کنترل سرعت و فشار روغن هیدرولیک و به نوبه خود سرعت، قدرت و جهتی که قطعات هیدرولیک در آن کار می کنند را تنظیم می کند.
از آنجایی که بسیاری از قطعات متحرک در یک کامیون مفصلی توسط سیلندرهای هیدرولیک کنترل می شوند، وظیفه شیر کنترل این است که اطمینان حاصل کند که هر یک از آنها به آرامی و به درستی حرکت می کنند زیرا اپراتور دقیقاً همه جنبه های دستگاه را کنترل می کند.
جک های بالابر مخزن (Bed Lift Cylinders)
سیلندرهای هیدرولیک نصب شده در طرفین دستگاه (جک های هیدرولیک) برای بالا و پایین بردن مخزن استفاده می شود.
با باز شدن جک ها، مخزن بالا می رود و به دور یک نقطه در عقب دستگاه می چرخد. این عمل به ماشین اجازه می دهد تا بارها را تخلیه کند.
یک اپراتور خبره می تواند این عمل تخلیه را به خوبی کنترل کند تا بارها را به خوبی قرار دهد. از آنجایی که وزن بارها می تواند زیاد باشد، این سیلندرها برای کارهای معمولی و فشار بالا طراحی شده اند.
جک فرمان ( Steering Cylinder )
سیلندر فرمان در نقطه اتصال، به جلوی دستگاه اجازه می دهد تا زاویه خود را نسبت به عقب تغییر دهد.
این عمل مفصلی همان چیزی است که به کامیون کمرشکن قدرت مانور منحصر به فرد خود را می دهد زیرا اپراتور هدایت راحتتری دارد، از موانع عبور می کند و امکان دورزدن در جاهای باریک و تنگ را راحتتر انجام می دهد.
نقطه اتصال نوسانی / مفصلی شاسی ( Oscillating / Articulating Hitch )
اتصال نوسانی روی کامیون مفصلی به کامیون این امکان را می دهد که در تقاطع شاسی های جلو و عقب دستگاه بپیچد.
در مقایسه با یک کامیون معمولی، این توانایی چرخش مقداری از فشار روی شاسی را کاهش میدهد، زیرا هنگامیکه کامیون در زمینهای ناهموار و نامتعادل حرکت میکند هر نیمه از کامیون میتواند آزادانه بپیچد تا مطابق با شرایط زمین باشد.
شاسی عقب (Rear Frame)
یک فریم عقب (شاسی) بزرگ و سنگین روی یک کامیون مفصلی ، تمام اجزای عقب دستگاه را نگه می دارد.
شاسی عقب باید به گونه ای ساخته شود که وزن سنگین این قطعات را حتی در صورت بارگیری کامل تحمل کند و در مقابل نیروهای شدید شروع و توقف معمول، ضربات از پایین و ارتعاشات تقریباً ثابت ناشی از عبور از زمین های ناهموار مقاومت کند.
شاسی جلو (Front Frame)
فریم جلو (شاسی) یک کامیون کمرشکن در نقطه اتصال مفصلی به دو بخش تقسیم می شود.
شاسی جلو ساختار پایه برای رینگ ها و لاستیک های جلو، موتور و کابین است. باید طوری طراحی و ساخته شوند که مناسب زمین های ناهموار باشند، زیرا با سرعت در محل کار حرکت می کند.
اکسل ها (Axles)
اتصال مجموعه چرخ ها در یک کامیون کمرشکن یک محور سنگین است که شامل دیفرانسیل های ماشین و رینگ ها و چرخ ها را به فاینال درایو و گروه های ترمز متصل می کند.
اکسل ها در کامیون باید محکم باشد تا گشتاور بالای قطعات متحرک داخلی را تحمل کند و همچنین از قطعات داخلی در برابر ضربه های غیرمنتظره ای که ممکن است در محل کار بوجود آید محافظت کند.
میل گاردان (Drive Shafts)
محور محرک سنگین در طول کامیون کمرشکن نیرو را از موتور به هر یک از چرخ های محرک منتقل می کنند.
رینگ و لاستیک (Rims and Tires)
رینگها و لاستیکهای بزرگ روی یک کامیون مفصلی به آن اجازه میدهند تا به آرامی در زمینهای ناهموار حرکت کند و در عین حال راحتی اپراتور را حفظ کند.
از آنجایی که معمولاً برای پیمودن مسافت های قابل توجه در محل کار به کامیون های مفصلی نیاز است، شرایط زمینی همیشه ایده آل نیست، و زمان سفر رفت و برگشت کامیون ها باید به گونه ای تنظیم شود که عملیات جریان داشته باشد، یک کامیون مفصلی باید بتواند به سطحی از سرعت مناسب دست یابد.
ترمزها (Brake Groups)
وزن یک کامیون کمرشکن همراه با بار در سرعت هایی که کامیون قادر به حرکت است به این معنی است که قدرت ترمز کامیون باید قابل توجه باشد. ترمزها در سیستم محرک ماشین باید برای ایمنی به طور ناگهانی ماشین را متوقف کنند و همچنین به کنترل سرعت ماشین در مواجهه با زمین های شیب دار کمک کنند.
فاینال درایو (Final Drives)
کاهنده نهایی ادغام شده در محورهای کامیون کمرشکن از سیستمی از چرخ دنده های سیاره ای برای انتقال نیرو و از طریق کاهش دنده و تولید گشتاور خروجی بالای مورد نیاز برای به حرکت درآوردن ماشین استفاده می کنند.
دیفرانسیل ها (Differentials)
در یک کامیون مفصلی دیفرانسیل ها جهت قدرت را هنگام ارسال به هر مجموعه چرخ تغییر می دهند، قدرت را بین هر مجموعه چرخ تقسیم می کنند، گشتاور را از طریق کاهش دنده تغییر می دهند و به هر چرخ اجازه می دهند مستقل از یکدیگر بچرخند.
از آنجایی که شرایط زمین برای یک کامیون مفصلی می تواند بسیار متغیر باشد، دیفرانسیل ها در یک کامیون مفصلی طوری طراحی شده اند که دائماً کنترل کشش هوشمند مناسب را برای هر محور و هر چرخ روی کامیون ارائه دهند.
دیدگاهتان را بنویسید