جوش زیر پودری چست؟

خانه/جوش زیر پودری چست؟
image
image
image
توسط admin نظر(0)/دسامبر 3, 2023
جوش زیر پودری (جوشکاری قوس غوطه ور یا الکتریکی -SAW) یک فرایند اتصال است که شامل تشکیل یک قوس الکتریکی بین الکترود تغذیه مداوم و قطعه کار جوشکاری می باشد.

یک پوشش پودری قوس را احاطه کرده و می پوشاند و وقتی ذوب شد ، رسانایی الکتریکی را بین فلز مورد اتصال و الکترود ایجاد می کند. همچنین یک محافظ گاز سرباره تولید می کند که همه آنها از ناحیه جوش محافظت می کنند.

نحوه تشکیل فرآیند را می توان با مراجعه به شکل اصلی مقاله مشاهده کرد. همانطور که در شکل مشاهده می شود ، قوس در زیر یک لایه پودر “غوطه ور” است و بنابراین ، معمولاً در طول عملیات جوشکاری قابل مشاهده نیست.

فرآیند جوش زیر پودری بدلیل بخار خیلی کمی که تولید میکند برای محیط زیست مفید بوده و همچنین با توجه به لایه شار ایجاد شده ایمنی بالاتری دارد و به چشم آسیب نمی رساند.

دو ماده مصرفی جوشکاری در این فرایند وجود دارد ، الکترود و شار. الکترود می تواند یک سیم جامد ، یک سیم کوره یا یک نوار باشد.

شار، که از انواع مواد معدنی و ترکیبات مانند  آهک، سیلیس، اکسید منگنز، کلسیم فلوئورید ساخته شده است ، نسبتاً پیچیده است و به اشکال مختلف تولید شود.

ترتیب کلی منبع تغذیه و کنترل ها ، تغذیه سیم و توزیع شار در شکل زیر نشان داده شده است.

جوشکاری زیرپودری به عنوان یک فرایند با بهره وری بالا در نظر گرفته می شود و معمولاً در شکل خودکار/مکانیزه می شود. ساده ترین کاربرد این فرایند از یک سیم واحد استفاده می کند.

انتخاب قطر مناسب سیم برای یک اتصال جوش داده شده به عوامل زیادی بستگی دارد و اندازه منبع تغذیه موجود معمولاً قطر سیم قابل استفاده را محدود می کند.

در حالی که اکثرا منبع قدرت برای این فرایند 1000 آمپر هستند ، ممکن است از منبع تغذیه کوچکتری استفاده شود. دیا 3/32 اینچی. به دیافراگم 5/32 اینچی متصل شوید. سیم در محدوده 300 تا 900 آمپر با استفاده از جریان مستقیم و با الکترود مثبت (DC+) کار می کند

این فرایند جوشکاری معمولاً برای جوشهای طولی و یا در ساخت مخازن تحت فشار و برای اتصال آبکاری و سفت کننده در کارخانه های کشتی مناسب است.

جوش زیرپودری به طور معمول در موقعیتهای مسطح یا افقی انجام می شود ، زیرا حوضچه جوش بسیار سیال ، سرباره مذاب و نیاز به حفظ پوشش روی قوس وجود دارد.

مانند تمام مراحل جوشکاری ، انتخاب مواد مصرفی (سیم و شار) و سایر پارامترها مانند آمپر ، ولتاژ و سرعت حرکت تاثیر مستقیم بر رسوب جوش دارد که بر اساس اهداف طراح در نظر گرفته می شود.

در مورد این فرایند جوشکاری ، از آنجا که قوس در زیر آب قرار دارد ، اپراتور جوشکاری نمی تواند حوضچه مذاب جوش را ببیند و بنابراین ، باید پارامترهای جوشکاری و محل نازل جوشکاری را در محل جوشکاری بسیار دقیق تنظیم کند.

جوشکاری زیرپودری ( با قوس غوطه ور) مزایای زیادی دارد اما محدودیت هایی نیز وجود دارد که برخی از آنها در زیر ذکر شده است

مزایای جوش زیر پودری :

  1. نرخ رسوب بالا و قوس زیاد در زمان هایی که کاملاً خودکار هستند.
    1. حداقل بخار جوش ، بدون پاشش جوش و بدون قوس قابل مشاهده
    2. شار بلااستفاده را می توان بازیابی کرد
    3. در صورت پذیرفتن متالورژی ، جوش های تک گذر را می توان در صفحات نسبتاً ضخیم ایجاد کرد.

محدودیت های جوش زیر پودری:

  1. محدود به فولاد ، اگرچه برخی مواد مصرفی برای مواد دیگر مانند آلیاژهای بر پایه نیکل توسعه یافته است.
  2. در موقعیتهای جوشکاری عمودی یا سربار قابل استفاده نیست. عمدتا برای جوش های لب به لب در موقعیت صاف (1G) و جوش های فیله ای در موقعیت صاف و افقی (1F & 2F) استفاده می شود. می توان جوش های کناری افقی ایجاد کرد اما برای پشتیبانی از شار به دستگاه های خاصی نیاز است.
  3. به سیستمهای جابجایی شار جداگانه و حذف سرباره بین گذرها نیاز دارد.
  4. به طور واقعی در مورد مواد نازک کاربرد ندارد.

فرایند جوشکاری زیر پودری برای بازسازی و تعمیرات زیربندی ماشین آلات سنگین مانند رولیک های بالا و پایین و آیدلرها استفاده می شود. شرکت همکار معدن آسیا با بیش از  ۲۰ سال تجربه و  در اختیار داشتن دستگاههای مختلف در حوزه ساخت و تولید و تعمیرات ماشین آلات سنگین فعالیت دارد. 

منبع: https://www.cwbgroup.org/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • اشتراک گذاری: